|
SATAKUNNAN PUUTARHASEURA RY:N SÄÄNNÖT
Hyväksytty 22.2.1950.
Muutettu ja hyväksytty 25.3.1999. Muutettu ja hyväksytty 14.10.2013.
1§
Satakunnan Puutarhaseura r.y:llä, jonka kotipaikka on Pori, on tarkoituksena yhdistää puutarhahoidon harjoittajat ja ystävät Satakunnassa edistämään puutarhaviljelystä maakunnassa. Jäsentensä ammattitaidon kohottamiseksi järjestää seura esitelmä- ja luentotilaisuuksia, kursseja, retkeilyjä, puutarhahoitoa edistäviä näyttelyjä ja kilpailuja. Edistää yleisten paikkojen kuten hautausmaisen y.m. siistimistä ja hoitoa, sekä puutarhatuotteiden käyttöä taloudessa. Yhdistyksestä käytetään näissä säännöissä nimitystä seura.
2§
Seuran jäseneksi voi päästä jokainen hyvämaineinen Suomen kansalainen, joka suorittaa vuosikokouksen määräämän kirjoihinmerkitsemismaksun sekä jäsenmaksun.
3§
Seuran jäsenet ottaa ja erottaa hallitus.
4§
Jos jäsen on jättänyt täyttämättä ne velvoitukset, joihin hän yhdistykseen liittymällä on sitoutunut, tai jos hän yhdistyksessä tai sen ulkopuolella on huomattavasti vaikeuttanut yhdistyksen toimintaa, on yhdistyksellä oikeus erottaa hänet yhdistyksestä.
5§
Kunniajäseneksi ja kirjeenvaihtajaksi voi seura kutsua vuosi- tai kuukausikokouksen päätöksellä henkilöitä koti- ja ulkomailta, jotka ovat edistäneet seuran toimintaa tai yleensä puutarhahoidon edistämistä.
6§
Seuran asioita hoitaa hallitus, johon kuuluu puheenjohtaja ja kuusi jäsentä, joista puolet vuosittain on erovuorossa. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan sekä ottaa keskuudestaan tai ulkopuolelta sihteerin, rahastonhoitajan ja muuta tarvittavat toimihenkilöt. Hallitus on päätösvaltainen puheenjohtajan ja kahden jäsenen läsnäollessa.
Hallituksen tehtäviin kuuluu seuran kokouksien koolle kutsuminen, valvoa eri toimikuntien, jaostojen ja toimihenkilöiden toimintaa, valmistella kokoukselle esitettävät asiat sekä suorittaa seuran talouden hoito.
7§
Seuran nimen kirjoittaa puheenjohtaja tai varapuheenjohtaja yhdessä sihteerin, rahastonhoitajan tai hallituksen erikseen nimeämien henkilöiden kanssa.
8§
Puheenjohtajan tai hänen estettynä ollessa varapuheenjohtaja kutsuu kokoon hallituksen joko kirjallisesti tai suullisesti. Hallitus kutsuu kokoon seuran joko kirjeellisesti tai sanomalehti-ilmoituksella, vuosikokouksen lähemmin päättämällä tavalla vähintään 5 vrk ennen kokousta. Vuosikokouksesta on kuitenkin ilmoitettava vähintään 14 vrk aikaisemmin.
9§
Sihteeri laatii pöytäkirjat ja vuosikertomukset, sekä hoitaa kirjeenvaihdon.
10§
Rahastonhoitaja suorittaa puheenjohtajan hyväksymät maksut, hoitaa kirjanpidon ja pitää hallituksen puolesta jäsenluetteloa. Jäsenluetteloa voi pitää toinenkin vuosikokouksen valitsema henkilö.
Rahastonhoitaja antaa tilit sekä hallituksen laatiman toimintakertomuksen ja muut yhdistyksen hallintoa koskevat asiakirjat toiminnantarkastajille viimeistään 21 vuorokautta ennen vuosikokousta.
Toiminnantarkastajien tulee antaa kirjallinen tarkastuskertomus ja lausunto taloudenhoidosta, tilinpäätöksen vahvistamisesta sekä vastuuvapauden myöntämisestä tilivelvollisille viimeistään 14 vrk ennen vuosikokousta.
Jos toiminnantarkastajat seuratessaan taloudenhoitoa vuoden aikana tarkastuksiensa perusteella tai muutoin havaitsevat olevan aihetta muistutuksiin tai esityksiin, on siitä viipymättä ilmoitettava hallitukselle.
11§
Seuran vuosikokous pidetään tammi-maaliskuussa, muut kokoukset tarpeen mukaan. Jos 10 seuran jäsentä tia vähintään kymmenesosa (1/10) yhdistyksen äänioikeutetuista jäsenistä kirjallisesti vaatii ylimääräisen kokouksen koollekutsumista, on hallitus se viipymättä kutsuttava käsittelemään kirjelmässä esitettyjä asioita.
12§
Vuosikokouksessa päätetään seuraavista asioista:
- valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjan tarkastajaa ja kaksi ääntenlaskijaa - käsitellään hallituksen laatima toimintakertomus yhdistyksen toiminnasta edelliseltä vuodelta, tilinpäätös ja toiminnantarkastajien tarkastuskertomus - vahvistetaan tilinpäätös ja päätetään vastuuvapauden myöntämisestä hallitukselle ja muille tilivelvollisille - valitaan puheenjohtaja - valitaan vuosittain hallituksen jäsenet erovuoroisten sijaan ja tarvittaessa täydennetään hallitusta - valitaan kaksi toiminnantarkastajaa ja heille kaksi varamiestä tarkastamaan seuraavan vuoden tilejä ja hallintoa - hyväksytään yhdistyksen toimintasuunnitelman ja talousarvion yleiset perusteet kuluvaksi vuodeksi - päätetään kirjoihinmerkitsemismaksun sekä jäsenmaksujen suuruus - päätetään muista kokouskutsussa mainituista asioista
Puheenjohtajan ja hallituksen jäsenten vaalit toimitetaan vaadittaessa umpilipuin. Valtakirjalla saa edustaa vain yhtä jäsentä.
13§
Seura voi perustaa jaostoja alan eri intressipiirejä varten. Hallitus on velvollinen kutsumaan k.o. jaoston puheenjohtajan kokoukseen, jossa käsitellään sitä koskevia asioita.
14§
Seura voi omistaa kiinteistöjä ja perustaa erilaisia rahastoja sekä vastaanottaa raha- ym. lahjoituksia, järjestää iltamia, myyjäisiä, näyttelyitä ym. luvallista tarkoitusperiensä toteuttamiseksi.
15§
Seuran tilit laaditaan kalenterivuosittain.
16§
Näitä sääntöjä voidaan muuttaa, mutta vaaditaan tähän 2/3 kokouksessa läsnäolevin jäsenten enemmistö ja muutokset on hyväksyttävä vuosikokouksessa.
17§
Päätös yhdistyksen purkamisesta on tehtävä kahdessa peräkkäisessä vähintään yhden kuukauden väliajoin pidetyssä yhdistyksen kokouksessa vähintään kolme neljäsosan (3/4) enemmistöllä annetuista äänistä. Toisen näistä kokouksista on oltava vuosikokous.
Kokouskutsussa on mainittava yhdistyksen purkamisesta.
Yhdistyksen purkautuessa käytetään yhdistyksen varat yhdistyksen tarkoituksen edistämiseen purkamisesta päättävän kokouksen määräämällä tavalla.
|